24.05.2017

Poraz u Požegi

Poraz u Požegi
Sloga - Spartak Vojput 28:23 (16:11)

Sportska hala u Požegi. Gledalaca: oko 500. Sudije: Boričić/Marković. Sedmerci: Sloga 5/2, Spartak Vojput 2/2.

Sloga: Vladisavljević, Spasić 5, Knežević, Janićijević 1, Vokši, Pavić, Krsmančić 6, Pavlović 7, Jevtzić 4, Rodić, Gojković 3, Dimitrijević, Stevanović, Gemaljevićč, Milenković 2. 

Spartak Vojput: Arđelan, Jelić, Delibašić 5, Županjac 5, Petrović D., Kosović, Rakocija 2, Šekić 1, Potpara 7, Medić 1, Peztrović I. 1, Perović 1, Mikić, Kojadinović, Stefanović, Radović.  

Subotičani su poraženi u Požegi od Sloge sa 28:23. Nakon nešto slabijeg izdanja u prvom poluvremenu, subotičani su zaigrali znatno bolje u nastavku, stigli na korak do poravnanja, ali nisu uspeli da dođu do preokreta.

Nakon izjednačenog početka, Sloga je stigla do osetnije prednosti od tri gola viška, 7:4. Raspoloženi Krsmančić i Pavlović vodeći igrači domaćina zadavali su velike probleme odbrani Spartak Vojputa. Serijom od 3:0 Sloga je stigla do velikih 14:7 u finišu prvog poluvremena. Sa dva vezana pogotka Spartak Vojput je smanjio na minus pet te se na odmor otišlo sa rezultatom 16:11.

Početak drugog poluvremena u poptpunosti je pripao subotičanima. Sa tri gola u nizu stigli su do minus dva, 14:16 a samo par minuta kasnije i na korak do poravnanja 18:17. Međutim, nisu uspeli da utakmicu prelome. Rukometaši Sloge su povećali razliku na 22:19 i do kraja utakmice uspevali da kontrolišu rezultat.

Za najboljeg pojedinca u redovima Sloge proglašen je Milan Pavlović koji je postigao sedam golova na utakmici, dok je u redovima Spartak Vojputa najbolji bio Milan Potpara koji se takođe 7 puta upisao u listu strelaca.