05.06.2017

Sledi najbitniji meč sezone

Sledi najbitniji meč sezone
Pred rukometašima Spartak Vojputa nalazi se možda i najbitnija utakmica sezone. Nakon što su prvenstvo završili na četvrtoj poziciji, ekipa se okrenula završnici Kupa Srbije gde će pokušati da se domognu trofeja. 

Do završnice Kupa Srbije ekipa Spartak Vojputa je stigla eliminacijom Vojvodine, novog prvaka države i sada sa velikim samopouzdanjem dočekuju polufinalni susret. Završnica Kupa odigraće se u Gornjem Milanovcu 7. i 8. juna. Spartak Vojput u sredu 7. juna od 18 časova igra protiv Dinama ekipe sa kojom su u ovoj sezoni odigrali četiri zvanična susreta u kojima su obe ekipe zabeležile po dve pobede.

Rukometaši su pred put delovali samouvereno, svesni da uz dobru igru ponovo mogu da se nađu u finalu Kupa Srbije. Golman Dušan Petrović ističe odlično poznaju ekipu Dinama - Odigrali smo pet utakmica u ovoj sezoni i sve su odlučene sa malim brojem golova i razlikom na gol ili dva. Obe ekipe igraju dobru odbranu i na tome grade svoju igru. Radi se polufinalnom susretu o utakmici koja traje 60 minuta i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da pobedimo u tom susretu i da uđemo u finale. Imamo velikih motiva da se revanširamo ekipi Dinama za subotnji poraz u Pančevu a mislim i da smo našim igrama u ovoj sezoni zaslužili da se nađemo u finalu. Dobro smo radili cele sezone i to sada treba da pokažemo. 

Bojan Županjac, jedan je od igrača koji je već igrao finale Kupa u ekipi Spartak Vojputa i to pre dve godine protiv Vojvodine. Sada sa puno većim motivom i ambicijama dočekuje završnicu najmasovnijeg takmičenja - Imamo dobar skor protiv Dinama, relativno lako smo ih dobili kući a u Pančevu smo ih namučili u oba susreta. Znamo sve njihova mane i vrline i mislim da spremno dočekujemo taj susret. Raduje me atmosfera u ekipi koja je dobra i svismo spremni da prućimosvoj doprinos za ulazak u finale.  

Mladi standardni prvotimac Spartak Vojputa, Vukašin Rakocija ističe veliku želju svih igrača za ulaskom u finale Kupa Srbije. - Očekujem pozitivan ishod u polufinalu, jel sada sledi ono za čega smo se pripremali cele godine a posebno poslednjih mesec dana. Duga sezona je iza nas, i svi imamo veliku želju da ovu sezonu krunišemo dobrim rezultatom.