17.08.2017

Spartak Vojput u prvom kolu dočekuje Požarevac

Spartak Vojput u prvom kolu dočekuje Požarevac
Žrebanje takmičarskih brojeva za novo prvenstvo obavljeno je danas u prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Beogradu. Voljom žreba nakon imena RK Spartak Vojput izašla je kuglica sa rednim brojem 2 te se u prvom kolu sastaju sa ekipom Požarevca u subotičkoj hali sportova.

Predstavnici klubova su se upoznali sa novinama u takmičenju i svojim obavezama. Novi direktor Super lige za žene i muškarce je Zoran Lazarević, dugogodišnji rukometni radnik sa velikim iskustvom. Naglašeno je da su tri ekipe i dalje samo uslovno prihvaćene: Železničar, Partizan i Požarevac čije učešće treba još da verifikuje Takmičarska komisija. Tačan datum početka prvenstva još nije poznat, ali je naglašano da će se prvo kolo najverovatnije odigrati 23. i 24. septembra u muškoj konkurenciji a 22. i 23. u ženskoj Super ligi. Promenjen je sistem takmičenja i u Kupu Srbije, gde više neće biti povlaštenih ekipa, već svi počinju od početka. Na finalnom turniru koji bi trebao da se održi 17. i 18. marta učestvovaće četiri pobednika regiona.

Spartak Vojput u prvom kolu dočekuje ekipu Požarevca a nakon toga putuje u Požegu na megdan Slogi. Slede dve utakmice u nizu u kojima su domaćini protiv Šamota i Obilića. Prvi krug završavaju kod povratnika u elitu, kod ekipe Železničara u Nišu koji su od saveza dobili specijalnu pozivnicu za učešće u superligaškom društvu zbog ranijih zasluga.

Redni brojevi ekipa koji čine Super ligu za muškarce u sezoni 2017/18
1. Sloga
2. Spartak Vojput
3. Obilić
4. Jugović
5. Metaloplastika
6. Partizan
7. Rudar
8. Mokra Gora
9. Crvena Zvezda
10. Železničar
11. Požarevac
12. Šamot

Dve najbolje ekipe iz prošle sezone Vojvodina i Dinamo nastupaju u regionalnoj SEHA ligi te se prvenstvu priključuju u plej ofu koje će pored njih sačinjavati prve četiri ekipe iz prvenstva.