23.08.2017

U Kanjiži odigrali prvu pripremnu utakmicu

U Kanjiži odigrali prvu pripremnu utakmicu
Spartak Vojput - Bursa Nilufer 28:32 (12:18)

Dvorana u Banji Kanjiža, gledalaca: oko 50. Sudije Komlenić, Mikušak. Sedmerci: Spartak Vojput 5/4, Bursa Nilufer 1/1.

Spartak Vojput: Arđelan, Pejić Ž. 2, Pernar 4, Perović 9, Gačević, Mikić, Egić 1, Kojadinović 1, Radosavljević 4, Pejić J., Stefanović, Petrović I. 2, Kurteš 5, Trivunov, Rosić, Pjevalica.

Bursa Nilufer: Bupos, Geyik 2, Ladiko 3, Ozan Aritogiv 8, Malhos, Medurić 3, Drist, Zamlan 2, Jaksi 3, Carkin 6, Karabulut, Demir, Edem Jazic, Pehivan 2, Gumustus, Čelnik 3.

Rukometaši Spartak Vojputa odigrali su prvu pripremnu utakmicu za novu sezonu protiv Burse, ekipe iz Turske koja se nalazi na mini pripremama u Kanjiži gde će nastupati na tradicionalnom Kupu Kanjiže koji počinje u četvrtak 24. avgusta.

Subotičani su u meču nastupili sa mladom ekipomkoja je pokazala da ima potencijal i da uz dobar rad i savete trenera Slaviše Lakovića mogu znatno da napreduju. Klub su napustili Đekić, Rakocija, Jelić, Županjac, Radović, ali tu su neki novi igrači puput Kurteša, Gačevića, Pernara, Egića koji će nastupati uz oporavljenog Radosavljevića, sve boljih Milana Potpare i Marka Perovića, stamenog golmana Abadžića i godinu dana iskusnijih Kojadinovića, Stefanovića, Mikića i Arđelana. Do početka nove sezone ima još mesec dana i očekuje se dolazak još dva ili triigrača koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u timu i obezbede mirno takmičenje u društvu najboljih.

Ekipa iz Turske je na samom početku uspela da se rezultatski odvoji i do kraja poluvremena održava tu razliku. Rukometaši Spartak Vojputa su u nastavku utakmice pokazali svoj potencijal i serijom golova sustigli rivala. Primetan je bio veći broj tehničkih grešaka, ali je to bilo i očekivano pošto je ovo bila prva pripremna utakmica za novu sezonu. 
 
Najefikasniji u redovima subotičana bio je Marko Perović koji je postigao 9 golova, sledi pivot Kurteš sa 5 golova. Raduje povratak Uroša Radosavljevića koji se oporavio od povrede i večeras 4 puta savladao golmana Burse.


Subotičani će u petak odigrati novu prijateljsku utakmicu i to u Torokszentmiklošu u Mađarskoj sa svojim sportskim prijateljima sa kojima su uspostavili odličnu saradnju.