07.09.2017

Uspešna provera u Mađarskoj

Uspešna provera u Mađarskoj
Algyo – Spartak Vojput 29:30 (13:15)

Sporstka hala u Algyo. Gledalaca: oko 100. Sudija: Juhas Istvan i Hazi Atila.

Algyo: Kiss, Ambrus 2, Dolezsir 3, Gajso 3, Molnar, Kocsis 3, Dome 3, Engi, Vancsics 4, Valacski 3, Velky 1, Teimel, Simon 2, Varga, Gera.

Spartak Vojput: Arđelan, Pejić Ž. 2, Mešter 1, Pernar 3, Bošković 3, Gačević 4, Mikić, Potpara 4, Egić, Kojadinović, Kolundžić, Stefanović 3, Petrović 2, Kurteš 6, Radosavljević 3, Pjevalica.

Rukometaši Spartak Vojputa su u cilju priprema za novu sezonu odigrali prijateljsku utakmicu u Algyu protiv istoimene ekipe sa kojom su pre par godina uspostavili odličnu saradnju. Subotičani su slavili u ovom duelu sa golom razlike, međutim konačan rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu pošto su subotičani imali stalnu prednost od četir do pet golova da bi u samom finišu trener Slaviša Laković šansu pružio svim igračima i tada su serijom od tri gola u nizu mađari došli do minimalnog poraza.

Odlično su rukometaši Spartak Vojputa otvorili utakmicu, golovima Pernara, Radosavljevića i Kurteša poveli su sa 3:0. Ubrzo su se konsolidovali domaćini i prišli na gol zaostatka. Ipak, nakon dobrih odbrana mladog Arđelana subotičani su ponovo povećali razliku. Golom Potpare poveli su sa 8:4 u 10. minutu. U finišu prvog poluvremena Spartak Vojput je imao dva igrača manje što su iskoristili domaćini da se približe, te se na poluvreme otišlo sa dva gola viška Spartak Vojputa 15:13.

Drugo poluvreme počelo je golom Kurteša i Save Boškovića za ubedljivih 17:13. Nova isključenja subotičana su ponovo pomogla ekipi Algya da se primakne na gol zaostatka 17:18 u 36. minutu. Dovoljna je to bila opomena da se trgnu momci u plavim dresovima i ubrzaju igru što je dovelo ponovo do povećanja razlike. Uz odlične odbrane Arđelana te posle gola Gačevića osam minuta pre kraja razlika je ponovo bila 4 gola u korist Spartak Vojputa, 21:25. Tri minuta pre kraja Pernar je pogodio za 30:26 i već tada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Trener Slaviša Laković iskoristio je utakmicu da isproba sve igrače, među kojima su bili i mladi momci iz omladinskog pogona subotičana. U poslednja dva minuta na gol je stao mladi Vukašin Pjevalica koji svake sezone vidno napreduje.

Prvenstvo počinje 23. septembra a po prikazanoj igri subotičani su u uzlaznoj formi i očekuje se da spremno dočekaju Požarevac u prvom kolu.