19.11.2017

Izjave nakon utakmice Spartak Vojput - Rudar

Izjave nakon utakmice Spartak Vojput - Rudar
Spartak Vojput je savladao Rudar sa 27:24 u meču koji su započeli sa minusom od 3:0 da bi nakon prvog poluvremena imali prednost od 6 golova. Početkom drugog dela ta prednost je bila i dvocifrena, da bi Rudar do kraja susreta razliku smanjio na tri gola zaostatka.

Marko Perović, strelac osam golova za Spartak Vojput – Čestitao bih mojoj ekipi na zasluženoj pobedi. Ušli smo veoma euforično u utakmicu znajući da je protiv nas veoma kvalitetan i iskusan protivnik koji može da pobedi bilo koga u Srbiji. lLoše smo otvorili utakmicu, međutim brzo smo se vratili u meč jer smo verovali u sebe i znamo koliko vredimo.

Slaviša Laković dobro je pripremio svoju ekipu za duel protiv iskusnog tima kakav je Rudar –Znali smo da je ova utakmica za nas od veoma velikog značaja, jer bi se u slučaju poraza našli u dolnjem delu u borbi za opstanak. Ova dva boda su bila veoma bitna i znali smo koliko će teško biti doći do njih. Ekipa Rudara je u dosadašnjem prvenstvu pokazala koliki kvalitet poseduju. Sa njima nikada niste načisto, što se vidi iz primera da smo imali prednost od deset golova što su oni uspeli da smanje na samo četiri. Veliki pritisak koji smo imali pred meč je rezultovao lošem otvaranju utakmice gde smo promašili penal i napravili par tehničkih grešaka. Srećom, vrlo brzo smo se konsolidovali, preokrenuli i na odmor otišli sa šest golova viška. Rekao sam mojim momcima u poluvremenu da moramo da igramo kao da je nerešeno jer je ekipa Rudara veoma nezgodna i kada gubi. Poveli smo sa deset golova, ali tada se pogubili na njihovu odbranu 4-2 iako smo to vežbali protekle nedelje. Ponovo se pokazalo neiskustvo moje ekipe gde bi uz jednog ili dva iskusna igrača bili sigurni kandidati za plej of. Na kraju bih čestitao momcima na velikoj borbenosti posebno u fazi odbrane što je i donelo ovu pobedu. 

Trener gostujuće ekipe Ajdačić Dragan čestitao je subotičanima na zasluženoj pobedi. - Čestitao bih domaćini na dobroj igri. Očigledno je da su imali mnogo više želje da dobiju ovu utakmicu što se i videlo na terenu. Moje igrače je možda malo opustilo ono brzo vodstvo na početku utakmice, delovali su bez ideje. Podbacili su ključni igrači koji nisu odigrali po dogovoru. Imali smo prethodne dve tri nedelje svoje probleme, neki igrači nisu redovno trenirali što se odmah primetilo na igri. Na kraju smo pristojno izgubili, ali sasvim zasluženo.


Igrač Rudara - Dobro smo otvorili utakmici, imali smo prednost od 3:0. Igrali smo naš stil, međutim u jednom trenutku samo smo stali. Usledile su neke tehničke greške a nismo imali sreće ni u šutu. Poluvreme smo završili sa 6 golova zaostatka. U pauzi smo se dogovorili da stisnemo odbranu i da pokušamo da se vratimo u igru, ali opet su usledile dve greške, nakon kojih smo pali i dozvolili protivniku da povede sa deset razlike. Počeli smo da dižemo igru, ali bilo je već kasno pošto je zaostatak bio veliki.