28.12.2017

Priznanje od grada Subotice

Priznanje od grada Subotice
Rukometni klub Spartak Vojput u tradicionalnoj akciji Izbor sportista godine osvojio je treće mesto u konkurenciji ekipa.

Žiri u sastavu pobednika ove tradicionalne akcije koja datira još od 1962 godine nagradila je uspehe RK Spartak Vojput koji je u Kupu Srbije poklekao tek u finalu a prvenstvenu trku završio na odličnom četvrtom mestu. Priznanje je dobio i golman Vladimir Abadžić koji se našao na osmom mestu u konkurenciji seniora. Vladimir je jedan od najboljih igrača Spartak Vojput čije odbrane su pomogle da se ostvare odlični rezultati. Priznanje umesto Vladimira primio je njegov mladi saigrač Aleksa Mikić. 

Pehar je u ime ekipe od generalnog sekretara Sportkog saveza grada Subotice, Garana Marinkovića primio je kapiten Milan Potpara. Najbolji kolektiv Subotice je rvački klub Spartak koji je ove godine vratio titulu u Suboticu što je njihova 24. titula šampiona države. Rvački klub u svojim redovima ima i dva rvača koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu, Davor Štefanek srebrnu i Aleksandar Maksimović bronzanu. Drugo mesto pripalo je ženskom fudbalskom klubu Spartak, osvajaču duple krune i ekipi koja u ovoj godini nije doživela ni jedan prvenstveni poraz.


U konkurenciji seniora nije bilo mnogo dilema, prvo mesto je i ove godine pripaloDavoru Štefaneku, rvaču Spartaka, koji je sezonu obeležio srebrnom evropskom medaljom. Štefanek je veoma uspešan i van strunjače, samo par sati pre početka izbora sportiste godine na predlog Sportskog saveza Subotice jednoglasno je izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije na izbornoj Skupštini koja je održana u Beogradu.

Iz Rvačkog kluba Spartak stiže i drugoplasirani Aleksandar Maksimović, bronzani na Prvenstvu Evrope, dok je Martin Mačković, veslač Palića, trećeplasirani poštoj e na Prvenstvu sveta za takmičare do 23 godine osvojio bronzanu medalju.

Najbolji junior Subotice je dizač tegova Tamaš Kajdoči koji je ove godine nanizao velike uspehe, među kojima je srebrna medalja na juniorskom Svetskom prvenstvu u dizanju tegova. Druga je Leontina Rogić, prvakinja Srbije i učesnik Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju, dok je treće mesto pripalo rvaču Sebastijanu Nađu aktuelnom prvaku Srbije koji je krenuo stopama svojih starijih kolega osvajanjem petog mesta na Evropskom prvenstvu.

Najbolji u konkurenciji pionira je teniser Filip Mandović, prvak Srbije i osvajač petog mesta na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije. Na drugo mesto plasirala se mlada Nina Šabić, gimnastičarka ženskog sokolskog društva Spartak, pionirska prvakinja Srbije a izuzetan je podatak da je osvojila peto mesto i na seniorskom prvenstvu Srbije. Po odluci žirija treće mesto pripalo je dizaču tegova Viktoru Hašku, prvaku Srbije i državnom rekorderu u kategoriji do 15 godina.