24.01.2018

Poraz u Mađarskoj

Poraz u Mađarskoj

Algyo - Spartak Vojput 30:26 (14:13)

Sportska Hala u Algyo (Mađarska). Gledalaca oko 50, Sudije: Astaloš Bence i Barkanji Balint.

Algyo: Ambrus, Miklos, John 7, Beleczki 1, Gazso 2, Magyar, Velky 4, Gera, Ambrus, Dome 2, Szonyi 1, Bella 3, Dolezsal 1, Molnár 2, Balda 2, Bence 4, Kiss.

Spartak Vojput:Dimitrić Stanko, Pejić 3, Dimitrić Slobodan 1, Pernar 2, Perović 5, Gačević 2, Mikić, Potpara 3, Kojadinović 1, Arđelan, Radosavljević 3, Leovac 2, Petrović 2, Kurteš 2, Pjevalica, Ristić.

Subotičani su u sklopu priprema za nastavak sezone odigrali prijateljsku utakmicu u Mađarskoj protiv ekipe Algyo, sportskih prijatelja sa kojima imaju višegodišnju uspešnu saradnju. Treneru Slaviši Lakoviću utakmica je poslužila za podizanje forme i uigravanje novih kombinacija.

Rukometaši Spartak Vojputa odlično su otvorili utakmicu, lopta se brzo ktretala u napadu i uz dobre odbrane mladog Stefana Arđelana nakon početne rezultatske neizvesnosti od 4:4 stigli su do prednosti od 8:5. U dvadesetom minutu Marko Perović pogađa za prednost subotičana od 10:7. Umesto da povećaju razliku usledilo je par tehničkih grešaka što su iskoristili domaćini i preko iskusnih igrača nanizali seriju od 4:0 za rezultatski preokret od 11:10. Dva minut apre kraja prvog dela Spartak Vojput je imao minimalnu prednost od 13:12, međutim prvo Velky a zatim i Deme donose novi preokret n autakmici i prednost Algya od 14:13. Imali su "putari" šansu u poslednjim trenucima prvog dela da poravnaju, međutim šut Kurteša sa crte brani golman Oliver Kiss.

Subotičani su utakmicu nastavili u velikom grču, dozvolivši protivniku da se rezultatski odlepi na 23:18. Zaigrali su boljeu nastavku i bili nadomak novog izjednačenja nakon serije golovaod 4:0 kada suprišlina 25:23. Umesto poravnanjanapravili supar novih tehničkih grešaka što su znalački kaznili domaćini. Utakmica je završena pobedom Algya od 30:26.


Zahvaljujemo se ekipi FKSE Algyo na lepom prijemu i domaćinstvu.