04.02.2018

Osvojili turnir Drago Jovović

Osvojili turnir Drago Jovović
Vrbas Petrol - Spartak Vojput 26:30 (14:15)

Vrbas, Finale turnira Drago Jovović. Gledalaca: oko 1000. Sudije: Musić Nikola i Đurašinović Stevan. Isključenja: Vrbas Petrol 2 min, Spartak Vojput 6 min. Sedmerci: Vrbas Petrol 1/1, Spartak Vojput 6/5.

Vrbas Petrol: Vujačić 1, Kovačević, Kilibarda Martin 3, Samardžić 3, Milović 5, Jurakić, Nikolić 1, Đukić, Skuban 1, Regodić 5, Momić, Kilibarda Matija 1, Vojičić 4, Peković 2, Mali.

Spartak Vojput:Pjevalica, Dimitrić Stanko 2, Peić Željko, Leovac, Pernar 2, Perović 10, Gačević 1, Mikić, Potpara 5, Dimitrić Slobodan 1, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 5, Stefanović 2, Petrović, Kurteš 2, Abadžić.

Rukometaši Spartak Vojputa osvojili su Međunarodni turnir "Drago Jovović" koji je proteklog vikenda održan u Vrbasu. Nakon što su u prvom susretu pobedili Jugović nakon boljeg izvođenja sedmeraca u finalu su bili bolji od domaćina, ekipu Vrbas Petrol savladavši ih sa 30:26.  

Subotičani su finalnu utakmicu kontrolisali od samog početka i na kraju zasluženo slavili. Golovima Dimitrića i sa dva pogotka Radosavljevića poveli su sa 3:1 u 4. minutu. Šest minuta kasnije prednost je iznosila pet golova, 8:3. Domaćini željni pobede, nisu se predavali. Golovima sa bekovske pozicije uspeli su da naprave mini seriju i u 21. minutu da se primaknu na samo gol zaostatka, 10:11. Usledio je odličan šut Gačevića i Marka Perovića sa krila za prednost Spartak Vojputa od 14:11. Vrbas Petrol je iskoristio tri slabe realizacije igrača Spartak Vojputa u napadu i prvo poluvreme okončali sa minimalnim zaostatkom od 14:15. 

Čvršće i sigurnije su rukometaši Spartak Vojputa ušli u nastavak utakmice. Razbranio se golman Arđelan, koji je dobio šansu da brani celu utakmicu, što je ulilo dodatno samopouzdanje subotičanima. Deset minuta pre kraja imali su prednost od 4 gola i delovali sigurno na terenu. Trener Slaviša Laković iskoristio je priliku da pruži šansu svim igračima, ali i da isproba nekoliko kombinacija pred nasatavak prvenstva. Objektivna publika aplauzom je nagradila i tri odlična kontranapada koje je bacio mladi golman Arđelan preama Marku Peroviću koji je imao lagan zadatak da loptu samo sprovede u mrežu. Konačanih 30:26 postavio je mladi pivot subotičana Nikola Stefanović 

Po završetku utakmice podeljeni su pehari za tri prvoplasirane ekipe i najbolje pojedince. Pobednički pehar kapitenu Spartak Vojputa, Milanu Potpari uručio je predsednik Rukometnog saveza Vojvodine, Borislav Perović. Druga je bila ekipa Vrbas Petrol.  Treće mesto osvojio je RK  Jugović koji je danas savlado drugi tim Vardara.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Stefan Arđelan, golman RK Spartak Vojput. Najbolji strelac je Marko Perović takođe iz pobedničke ekipe dok je pehar za najboljeg igrača turnira pripao Milović Danilu iz ekipe Vrbas Petrol. 

Zahvaljujemo se domaćinima na lepom prijemu, dobro organizovanom turniru i odličnom gostoprismtvu.