10.02.2018

Ispustili bodove u poslednjim trenucima susreta

Ispustili bodove u poslednjim trenucima susreta
Šamot 65 - Spartak Vojput 26:25 (14:14)

Aranđelovac, Hala SRC Šumadija. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Boričić Marko i Marković Dejan. Isključenja: Šamot 65: 10 min, Spartak Vojput 8 min. Sedmerci: Šamot 6/3. Spartak Vojput 5/3

Šamot 65: Milićević, Ilić, ranković 7, Radosavljević, savić, Praščević 2, Čolović, Đorđević, Glišić 6, Lomić 3, Milinić 4, Živković 2, Stojković 2, Mitrović i Đorđević V.

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 2, Peić Željko, Leovac, Pernar 1, Perović 6, Gačević 1, Mikić, Potpara 6, Dimitrić Slobodan, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 5, Stefanović, Petrović, Kurteš 4, Abadžić.

Rukometaši Spartak Vojputa ispustili su bodove u poslednjim trenucima sureta. Ekipe su u poslednji minut ušle poravnate 25:25, kada su subotičani izveli dobar napad koji je zavbršen opravdano dosuđenim sedmercem. Međutim, Marko Perović koji je do tada bio siguran, nije supeo da savlada protivničkog golmana iz najstrože kazne. Usledio je napad domaćina koji je okončao Milinić sa sedam metara za pobedu od 26:25. 

Subotičani su loše otvorili utakmicu, dozvolili su protivniku da povede sa 5:1 u 6. minutu susreta. Odgovornost je tada preuzeo kapiten Spartak Vojputa, Milan Potpara koji postiže dva gola u nizu za 5:3. U narednih desetak minuta domaćini su uspešno održavali prednost od 2 do 3 gola. Spartak Vojput je uspeo da pojača igru u odbrani i golovima Radosavljevića, Potpare i Perovića da poravnaju na 10:10 u 23. minutu. Minut pre isteka prvog dela, Potpara dovodi Spartak Vojput po prvi put u vodstvo, 12:13. Preokrenuli su domaći preko Stojkovića i večeras raspoloženog kapitena Rankova na 14:13 da bi golom Gačevića ekipe na odmor otišle sa poravnatih 14:14. 

Drugo poluvreme počelo je boljom igrom siubotičana. Golovima Radosavljevića i Marka Perovića poveli su sa 16:14. Subotičani su stečenu prednost uspešno održavali do finiša utakmice. Domaći su podrškom publike osam minuta pre kraja ipak uspeli da poravnaju na 24:24. Interesantno je da su obe ekipe u poslednjih osam minuta postigli samo tri gola. 

Rezultatski preokret doneo je kapiten domaćih Ranković Marko u 53 minut aza 25:24. Usledio je period od četiri minuta bez gola koji je prekinuo Dimitrić Stanko za novo poravnanje na 25:25. Uspeo je Spartak Vojput dva puta da se odbrani a minut pre kraja su imali i odličnu priliku da meč okončaju u svoju korist nakon dosuđenog sedmerca. Međutim, Marko Perović koji je do tada bio siguran sa linije penala nije iskoristio ovu šansu. Sa druge strane Milinić Miloš je u poslednjem napadu bio siguran sa sedam metara i svojoj ekipi doneo važnu pobedu, 26:25. 

Za igrača utakmice proglašen je kapiten Ranković Marko iz domaće ekipe, koji je na utakmici postigao sedam golova. U sledećem 15. kolu Spartak Vojput gostuje u Beogradu ekipi Obilića koju su pobedili u prvom delu sezone u Subotici.