31.03.2018

Revanš Zvezde

Revanš Zvezde
Crvena zvezda – Spartak Vojput 26:23 (14:12)

Beograd, dvorana: CKS „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (3), Spartak 2 (2). Isključenja: Crvena zvezda 8, Spartak 4 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 7, Radisavljević, Horvat, A.Babić 1, Ivanović 5, Ljubenović, Bugarinović 1, Milosavljević 1, Pejčinović, Rajičević, Mandić 5, D. Babić 3, Kljajić 3, Zejak, Đurković. 

SPARTAK VOJPUT: Dmitrić St., Peić Tukuljac, Dmitrić Sl., Pernar, Perović 2, Gačević 4, Ristić, Potpara 3, Stefanović 2, Kojadinović 4, Arđelan, Radosavljević 5, Leovac, Spremo, Petrović 3, Abadžić. 

Rukometaši Crvene Zvezde revanširali su se subotičanima za poraz u Subotici nakon rezultatskog preokreta u prvom poluvremenu. 

Spartak Vojput je odlično otvorio utakmicu, iako su utakmicu počeli bez standardnog pivota Aleksandra Kurteša dok je n a golu bio mladi Stefan Arđelan. Serijom golova u 13. minutu su imali prednost od četiri gola, 4:8. Usledila je serija domaćina koji su diošli do izjednačenja od 8:8. Subotičani su ponovo poveli sa 9:8 i 10:9, međutim Zvezda pravi novu seriju te golom Ivanovića dolaze do rezultatskog preokreta od 13:10. Prišli su "putari" na gol zaostatka da bi u poslednjem minutu golom Bugarinovića, Crvena Zvezda na odmor otišla sa dva gola prednosti 14:12. 

U nastavku susreta siguran na golu beograđana bio je Aleksandar Pejčinović koji je uspešno zaustavio napade subotičana i najzaslužniji je za pobedu svog tima. Ubrzo je Crvena Zvezda stigla do pet golova viška, 20:15. Pet minuta pre kraja domaćini su imali velikih 25:18, što nije obeshrabrilo subotičane da sa mladom postavom do kraja utakmice naprave seriju od 5:1, ali vremena za preokret nije bilo. Na kraju zaslužena pobeda Crvene Zvezde od 26:23.

Za najboljeg igrača utakmice proglašenje golman Crvene Zvezde Aleksandar Pejčinović. U poslednjem kolu Spartak Vojput na svom terenu dočekuje ekipu Železničara.