30.09.2018

Poraz od Crvene Zvezde

Poraz od Crvene Zvezde
Spartak Vojput - Crvena Zvezda 28:31 (14:13)

Subotica, Gledalaca: oko 350. Sudije: Popov Zoran i Ristić Goran. Isključenja: Spartak Vojput 4 min. Crvena Zvezda 20 min. Sedmerci. Spartak Vojput 1/1, Crvena Zvezda 2/2

Spartak:Reljić Milan, Peić Tukuljac Željko 3, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Šukić Željko 3, Janković Stefan 6, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 2, Rosić Nikola, Obradović Nemanja, Petrović Ilija 6, Ristić Mihailo, Maksić Aleksa 5, Leovac Filip (k), Stefanović Nikola 3, Arđelan Stefan

Crvena Zvezda:Čolović Andrej, Pešić Janko, Horvat Ivan, Nikolić Nikola 5, Laković Davor 5, Tufegdžić Aleksa, Ljubojević Borislav (k) 8, Ljubenović Nemanja, Bugarinović Petar 8, Radisavljević Strahinja, Dimić Vladimir, Popović Vukašin, Đorđijević Dalibor 2, Rajičević Ivan, Tešić Uroš, Petrić Stefan 2

Za rukometaše Spartaka nije dobro počela nova sezona. Suočeni sa velikim problemom i odustajanjem dugogodišnjeg glavnog sponzora kompanije Vojput klub je u novu sezonu ušao sa podlmlađenim sastavom i sa velikom nepoznanicom oko daljeg funkcionisanja.

Uprkos problemima većina igrača koja se nalazila na pripremama odlučila je da ostane i da pokušava svojim požrtvovanjem dapomogne klubu u novoj sezoni. Nakon poraza od Obilića u prvom kolu sa tri gola subotičani su sinoć pred svojom publikom poraženi od Crvene Zvezde sa 31:28.

Dobro su otvorili meč domaći, poveli su sa 3:0 u petom minutu da bi petnaest minuta kasnije golom novajlije Jankovića stigli do 11:7. Propsutili su dve brze kontre što su iskoristili uporni rukometaši Crvene Zvezde te smanjili na 11:10 u 22 minutu. Novim golom Jankovića Spartak Vojput je tridesetak sekundi pre kraja prvog dela poveo sa 14:12, međutim dozvolili su protivniku da u poslednjem trenutku prvog dela smanje golom Petrića za 14:13.

Početak drugog poluvremena počeo je serijom Crvene Zvezde koja je vrlo brzo anulirala prednost domaćih i nakon desetak minuta igreu nastavku imali tri gola viška 16:19. Nisu subotičani uspevali da zaustave napade protivnika, držali su rezultatski priključak, ali beh uspeha da poravnaju rezultat.

Ipak, finiš susreta je bio izuzetno uzbudljiv. Maksić je pogodio za dva gola zaostatka, 27:29. Usledila je dobra igra u odbrani i nov napad za rukometaše Spartaka koji su napravili dobru akciju, stvorili višak igrača,međutimstativa je zaustavila put lopte ka mreži. I umesto da priđu na samo gol zaostatka Ljubojević iz kontre pogađa za velikih 27:30. Mladi Stefanović smanjuje a konačan rezultat u poslednjim trenucima susrerta postavlja najbolji igrač susreta Bugarinović Petar.