03.02.2019

Uverljiva pobeda na početku nastavka sezone

Uverljiva pobeda na početku nastavka sezone
RK Spartak Vojput - RK Sloga Zmartforce 33:15 (12:9)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 300. Sudije: Radaković Branko i Stevanović Blagoje. Isključenja: Spartak Vojput 6 min, Sloga Zmartforce 6 min. Sedmerci: Spartak Vojput 1/0, Sloga Zmartforce 3/1

Spartak Vojput:Raković Goran, Rosić Nikola, Peić Tukuljac Željko, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš 1, Šukić Željko 6, Obradović Nemanja 1, Spremo Strahinja 2, Kojadinović Uroš 7, Karan Dejan 2, Petzrovič Ilija 5, Petrović Strahinja, Leovac Filip 5, Stefanović Nikola 4, Aršelan Stefan, Abadžić Vladimir.

Sloga Zmartforce: Jovanović Boris 1, Pavić Antonije 5, Ilić Dragoslav 1, Stevanović Aleksa 4, Aleksić Aleksa, Filipović Aleksa, Pavlović Nikola 2, Živanović Stanoje, Davidović Darko 2, Dimitrijević Branko, Micović Borko, Potparić Luka.

Rukometaši Spartak Vojputa uverljivom pobedom su započeli nastavak prvenstva. U 14. kolu Super rukometne lige savladali su Slogu iz Požege sa 33:15 i trenutno zauzeli petu poziciju na tabeli.

Početak utakmice nije nagoveštavao ubedljivu pobedu diomaćina. Sloga je golovima iskusnog Pavića i i Pavlovića u 3. minutu povela sa 2:0. Vrlo brzo je usledio odgovor Spartaka, koji su postigli seriju od pet golova i za samo pet minuta preokrenuli na 5:2. Golom Nikole Stefanovića Spartak je u 20. minutu imao prednost od 9:5. Domaći nisu odigrali dobro u fazi napada, nisu iskoristili nekoliko izuzetnih prilika i to je držalo Slogu rezultatskog priključka u prvom poluvremenu koje je završeno sa 12:9 u korist Spartaka.

U nastavku utakmice Spartak je pokazao svoj kvalitet. Zaustavili su napade Sloge, nedozvoilivši im da sedam minuta postignu gol i za to vreme došli do osetnije prednosti od 17:9. Davidović prekida dugi post gostiju za 17:10, nakon čega je usledila nova serija subotičana i velikih 25:12 golom Strahinje Spreme u 48. minutu. Pobednik susreta već tada je bio rešen. Poslednjih desetak minuta utakmice trener domaćih Slaviša Laković priliku je pružio i mlađim igračima te su se u listu strelaca upisali i Uroš Kolundžić i Nemanja Obradović.

Po završetku utakmice Filip Leovac je proglašen za najboljeg igrača susreta. U sledećem 15. kolu Spartak gostuje ekipi Šamota u Aranđelovcu.

Zapisnik sa utakmice