30.08.2015

Poraz od vicešampiona Seha Lige

Poraz od vicešampiona Seha Lige
Meshkov - Spartak Vojput 40:28 (18:11)

Hala u Brestu, Isključenja; Meshkov 10. min, Spartak Vojput 10 minuta. Sedmerci: Meshkov 4/5, Spartak Vojput 2/2.
 
Meshkov
: Ivan Pešić, Dzianis Rutenka2, Maxim Babichev 6, Artsiom Kulak, Nikola Manojlović 2, Dainis Kristopans 5, Dzmitry Kamyshik, Dzmitry Patotski, Dzmitry Nikulenkau 3, Rastko Stojković 7, Alexander Tioumentsev 1, Viacheslau Shumak 2, Ljubo Vukić 2, Maksim Baranau 5, Simon Razgor 2, Siahey Shylovich 3.

Spartak Vojput: Dušan Vukoslavović, Dušan Kosović, Đekic Đorđe 4, Marko Perović 1, Milan Knežević 2, Borislav Ljubojević 4, Miloš Lojaničić 2, Milan Žegarac, Radule Radulović, 
Ivan Distol, Bojan Županjac 5, Veselin Jelić 1, Davor Basarić 5, Vukašin Rakocija, Slobodan Čupić 3 Dražen Stojanović 1. 

Rukometaši Spartak Vojputa poraženi su u debi utakmici u Seha Ligi. Meshkov, prošlogodišnji vicešampion bio je bolji i na kraju ubedljivo slavio. Krajnji rezultat je mogao da bude i manje poražavajući za putare pošto je pet minuta pre kraja bilo 34:26, ipak na kraju sasvim zaslužena pobeda domaćina.

Putari su poveli golom Basarića u 2. minutu. Međutim domaćini su opasno uzvratili sa 8 golova u nizu za velikih 8:1 u 10. minutu.  Golovima Lojaničića, Čupića i Basarića Subotičani smanjuju na 8:4. Minus od četiri gola održavali su do 25. minuta  kada je Čupić zabio za 12:8. Novom serijom i golom Rastka Stojkovića domaći su poveli sa 16:10 minut pre kraja poluvremena. Nakon gola Baranaua na odmor se otišlo sa 18:11.

Prvi gol u drugom delu postigao je Županjac za 18:12. Sa dva nova gola raspoloženog Stojkovića Meshkov je stigao do 21:13 u 35. minutu. Razliku od sedam golova subotičani su održavali do 55 minuta. Međutim u poslednjih pet minuta susreta  napravili su nekoliko brzopletih grešaka i dopustili da ih domaćin ubedljivije savlada. 

Utakmica je sigurno predstavljala veliko iskustvo za rukometaše spartak Vojputa koji su osetili snagu jedne od najjačih ekipa u Seha ligi. U sledećem susretu novo gostovanje, sledećeg vikenda igraju protiv Tatrana u Prešovu (Slovačka).