11.01.2017

Počele pripreme za nastavak sezone

Počele pripreme za nastavak sezone
Rukometaši Spartak Vojputa započeli su sa pripremama za nastavak sezone. Trener Slaviša Laković napravio je prozivku na kojoj su se pored prvotimaca pojavili i igrači iz omladinskog pogona.

U prvom delu zabeležen je dobar rezultat, ekipa je osvojila 19 bodova i trenutno se nalazi na četvrtom mestu sa realnim ambicijama da regularni deo prvenstva završe na poziciji koja ih vodi u plej of. Kompletne pripreme odradiće se u Subotici, gde imaju odlične uslove za dobar rad. Po planu je da do prve prvenstvene utakmice odigraju šest prijateljskih pripremnih utakmica.

Više o samom planu priprema izneo je trener Slaviša Laković - Svi su se odazvali prvom treningu, nedostajao je jedino Uroš Radosavljević koji se oporavlja od povrede i ubrzo će se priključiti treninzima. Nedomica je jedino okoBojanića koji je bio ustupljen iz Vojvodine. Nismo rešili još taj status. Svi ostali su zdravi i kada vidim da su se pojavili na prvom treningu puno pre zakazanog vremena, onda znam da su se uželeli rukometa.Imamo ceo mesec da se pripremimo za prvu utakmicu u nastavku prvenstva u kojoj smo domaćini ekipi Sloge iz Požege 11. februara, jednom od najozbiljnijih kandidata za plej-of. Imamo dva boda prednosti, ali će biti još vremena da pričamo o toj utakmici. Pripreme obavljamo u Hali sportova u Subotici, a čini mi se da će nam biti lakše nego letos. Momci se poznaju, dosta toga smo već uradili i trudićemo se da ispravimo ono što je bilo loše. Odigraćemo šest do sedam prijateljskih utakmica, ugostićemo prijatelje iz Mađarske, odigrati dve utakmice sa Kikindom i jednu sa Dinamom iz Pančeva.

Ambicije Spartak Vojputa su promenjene u odnosu na početak sezone. -Na početku su ambicije bile opstanak u ligi, a sada smo svojim igrama doveli sebe u situaciju da smo blizu plej-ofa. Nema nikakvog alibija za neku drugu priču, osim da se plasiramo među prvih šest ekipa i odigramo plej-of.- istakao je Slaviša Laković.


Iskusni prvot Veselin Jelić, igrač je koji se našao na listi deset najboljih seniora Subotice - Odmorili smo se, ali sada moramo da radimo. Približava se drugi deo prvenstva, a da bi održali neki kontinuitet potrebno je da radimo još jače. Spremni smo došli na pripreme. Imali smo čak i neki program koji smo morali odraditi u pauzi. Mislim da je dovoljno mesec dana za pripreme. Uz prijateljske mečeve imaćemo priliku da popravimo neke stvari da budemo još bolji u nastavku. Atmosfera je odlična i to nam daje dodatni motiv za rad.

Milan Potpara nije imao puno vremena za odmor, pošto je bio član juniorske reprezentacije koja je imala svoje obaveze. - Meni bi lično prijalo još malo odmora, pošto sam bio sa reprezentacijom, ali to je ceh nas sportista.
Prvi deo sezone smo odradili kako se i očekivalo od nas u klubu i sada spremni i orni započinjemo pripreme za nastavak prvenstva. Mislim da se zasluženo nalazimo na četvrtom mestu i u nastavku očekujem još bolje igre i rezultate.   

Milan je pola godine u klubu i veoma je zadovoljan sa uslovima - Iza mene je već pola sezone u Spartak Vojputu, utisci su fenomenalni, klub funkcioniše kako bi trebali svi u Srbiji. Momci su odlični kao i atmosfera, samo da i dalje nastavimo ovako.

Po planu koji je napravio prvi trener Slaviša Laković, rukometaši i sutra imaju jedan trening da bi se od petka 13. januara povećao intenzitet na dva puta dnevno. Prva utakmica očekuje ih krajem sledeće nedelje, 21. januara.