25.11.2015

Prijateljsko odmeravanje snaga u Mađarskoj

Prijateljsko odmeravanje snaga u Mađarskoj

FKSE Algyo - Spartak Vojput 26:41 (15:21)

Algyo, Gledalaca: oko 100. Sudije: Paška Danile i Vaštag Samuel. Isključenja: Algyo 2 min, Spartak Vojput 12 min. Sedmerci: Algyo 5/3, Spartak Vojput 2/2.

FKSE Algyo: Ambruš 3, Raffai 2, Mađar 1, Garšo 2, Sepeši, Molnar, Kočiš 3, Kardoš 2, Vadkerti 1, Valačkai 4, Belečki, Varga, Šimon 4, Tejmel, Laluška 4, Pal.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Đekić 2, Perović 2, Knežević 5, Ljubojević 5, Galfi, Lojaničić 5, Radulović, Distol 2, Županjac 7, Jelić, Basarić 6, Rakocija 5, Čupić 2, Stojanović.

Dvonedeljnu pauzu u SEHA Gazprom ligi ekipa je iskoristila da odigra prijateljski meč protiv FKSE Algyo u Mađarskoj. Utakmica je poslužiula kao dobra priprema pred bitnu utakmicu koju subotičani igraju 1. decembra pred svojom publikom protiv Vojvodine.

Protivnik koji u svojim redovima ima bivše igrače PIK Szegeda i trenutno vodeći u Prvoj B ligi samo je u uvodnim minutama bio ravnopravan na terenu. Razigrali su se posle putari i na kraju više nego zasluženo slavili sa 15 golova razlike. 

Poveli su domaćini golom Laluške od 1:0. Distol poravnava rezultat a nakon brze kontre Županjca Spartak Vojput stiže prvi put do prednosti od 3:2. U sledećem napadu Kočiš izjednačuje sa 7 metara da bi golovima Basarića i Ljubojevića subotičani došli prvi put do dva gola viška, 6:4. Dve greške subotičana u napadu koriste domaći za novo izjednačenje 6:6. Razigrao se Đekić čijim golovima Spartak Vojput dolazi do prednosti od 13:10 u 17. minutu. Prišli su domaćini na gol zaostatka, 12:13 no to nije omelo subotičane da novom serijom povedu sa 19:14 kada j egol pogodio Županjac. Njegovim golom na odmor se otišlo sa sedam golova prednosti.

U prvom poluvremenu raspoložen na golu bio je Radulović, kao i Vukoslavović u nastavku susreta. Dobrom igrom u odbrani i brzom realizacijom u napadu Spartak Vojput je imao deset golova viška u 40. minutu, 28:18. Trener Zeljković uvodio je sve igrače i svima davao priliku. Razlika se stalno povećavala a na kraju uverljivih 41:26 u korist subotičana. 

Fotogalerija sa utakmice.