22.10.2017

Treća pobeda u nizu

Treća pobeda u nizu
Jugović - Spartak Vojput 22:27 (10:12)

Dvorana Hram u Kaću. Gledalaca: oko 300. Sudije: Alimpić Milenko i Crnjanski Zdravko. Sedmerci: Jugović: 1/1, Spartak Vojput 4/3

Jugović: Žikić Marko 1, Vrgović Nikola 4, Kočić Aleksandar, Momčilović Nemanja 2, Vujnić Aleksandar 1, Rodić Predrag 3, Ilijin Dušan 1, Bosnić Zoran, Andrić Zoran, Marić Dušan 3, Vitas Jovica, Ćeran Miloš, Jokić Filip, Smiljanić Vanja 2, Karan Dejan 5, Petrović Strahinja. 

Spartak Vojput:
Bošković Savo, Peić Željko 1, Pernar Marko 3, Perović Marko, Gačević Spasoje 4, Mikić Aleksa, Potpara Milan 4, Egić Nikola, Kojadinović Uroš, Arđelan Stefan (6 odbrana), Radosavljević Uroš 6, Leovac Filip 1, Stefanović Nikola 1, Petrović Ilija 2, Kurteš Aleksandar 5, Abadžić Vladimir (17 odbrana).

Rukometaši Spartak Vojputa izborili su treću pobedu u nizu. Nakon Šamota i Obilića savladali su u Kaću ekipu Jugovića sa 27:22. Pobedu su obezbedili sredinom drugog poluvremena kada su se rezultatski odlepili nakon odličnih odbrana golmana Abadžića i dobrom igrom u napadu svih pojedinaca. 

Nakon dva neiskorištena napada sa obe strane, prvi su do vodstva došli domaći rukometaši pogotkom Smiljanića. Subotičani su brzo odgovorili, dva gola postigao je Ilija Petrović a nakon uspešne odbrane Abadžića, usledio je dobar napad koji završava Marko Pernar za 1:3. Perović nije uspeo da realizuje sedmerac što su iskoristili rukometaši Jugovića i golom Marića došli do poravnanja, 3:3. Razigrao se tada Rodić i uz gol Smiljanića domaći su imali dva gola viška, 6:4 u 15. minutu. 

Nije to obeshrabrilo subotičane koji su zaigrali znatno angažovanije u odbrani ne dozvolivši protivniku da postigne gol punih osam minuta. Nakon dobrih odbrana Abadžića, usledile su brze kontre koje je realizovao Radosavljević za rezultatski preokret, 6:7. Subotičani su do prednosti od dva gola stigli u poslednjem minutu prvog poluvremena. Nakon što je Vujnić poravnao na 10:10, Potpara postiže svoj treći gol na utakmici za 10:11, kada je usledila deveta odbrana golmana Abadžića i gol Leovca 3 sekunde pre kraja prvog dela za 10:12. 

Početak drugog poluvremena pripao je subotičanima. Večeras odlični Kurteš postiže gol za 10:13 a nakon gola kapitena Potpare subotičani su imali prednost od plus 4. Pokušao je minutom odmora trener domaćih, Trbojević da uzdrma svoje momke, međutim usledio je peti gol Radosavljevića za velikih 12:17. Nakon uspešne intervencije golmana na obe strane Peić Željko postiže svoj prvi gol na utakmici za najvećih plus 6 u korist subotičana. Deset minuta pre kraja susreta Gačević lepim golom dovodi Spartak Vojput u prednost od 16:22.

Trener Slaviša Laković u 49. minutu izveo je golmana Abadžića na zaslužen odmor nakon njegovih 17 uspešnih odbrana. Na gol je stao mladi Stefan Arđelan koji je po ulasku odmah uhvatio dve lopte. Do kraja utakmice zabeležio je ukupno šest odbrana i pokazao da ima veliki potencijal. U finišu utakmice priliku su dobili i ostali mladi igrači Spartak Vojputa što se nije odrazilo na konačan rezultat. U poslednjem minutui mladi Nikola Stefanović se izborio za loptu i postigao gol za 21:27 a konačan rezultat od 22:27 postavlja Ilijin u poslednjim trenucima susreta. 

Na kraju utakmice za najboljeg igrača proglašen je Aleksandar Kurteš koji je postigao pet golova i zadavao velike probleme Jugoviću tokom celog meča. Velike zasluge u pobedi imaju i ostali igrači domaćih pre svih treba izdvojiti golmana Abadžića koji je za pedeset minuta igre zabeležio 17 uspešnih odbrana.

zapisnik sa utakmice