05.08.2014

Počele pripreme

Počele pripreme

Rukometni klub Spartak Vojput zvanično je započeo sa pripremama pred nastupajuću sezonu, u kojoj žele da se plasiraju među prve četiri ekipe u državi koje će se boriti u playofu za prvaka Srbije. Shodno tome a uz dogovor sa glavnim sponzorom kompanijom Vojput ekipa se znatno pojačala. Okosnica tima je ostala ista, ali su došli igrači na skoro svim pozicijama koji će podići konkurenciju i kvalitet same ekipe. Tu su i nove snage, mladi rukometaši koji su potpisali svoje prve ugovore i koji će uz iskusne igrače zasigurno znatno napredovati. Dirigentska palica i dalje je u rukama veoma iskusnog trenera Branislava Zeljkovića kome pomaže Miloš Gulišija.

Došli sugolmani Radule Radulović (Vrbas) i Miloš Vuković (Rudar - Kostolac), levo krilo Bojan Županjac (Napredak), levi bek Nemanja Bojanović (Napredak), srednji bek Đorđe Đekić (Morava) i desni bek Miloš Lojaničić (Hapoel - Izreal).Raduje dolazak Miloša Lojaničića (1989g) levorukog desnog beka koji je potpisao ugovor na dve godine. Miloš igra na poziciji u timu u kome Spartak vojput duže vreme nije imao rešenje. Radi se o veoma kvalitetnom igraču koji je ponikao u Rk Proleter a prošle sezone igrao u Izraelu u ekipi Hapoela. -Došao sam u veoma profesionalni klub sa velikim ambicijama. Igrači su me jako lepo prihvatili kao i ostale nove rukometaše. Nadam se da ćemo uz dobar rad ostvariti ciljeve kluba i da zasigurno mamo kvalitet za jedno od prva četiri mesta. Od mene se očekuje dosta, nadam se da ću opravdati poverenje. -rekao jeMiloš Lojaničiću svom prvom obraćanju pred subotičkim novinarima.

Predsednik Skupštine Vukoslav Vukoslavović istakao je velike ambicije kluba -Danas smo započeli pripreme za novu sezonu u kojoj želimo da uđemo među četiri najbolja klubai da se borimo za titulu prvaka Srbije. Napravili smo dobro ekipu i zasigurno ćemo biti jedan od kandidata za ulazak u playof. Ekipu su pojačala šest igrača, dva golmana, jedno levo krilo, levi bek, srednjiidesni bek. Tu su i pet novih mladih igrača koji su se priključili iz omladinskog pogona koji će svakodnevno trenirati sa prvim timom i čekati svoju priliku. Drago nam je da smo konačno našli adekvatnog desnog beka koga smo dugo tražili i uz ostala pojačanja nadamo se da smokvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu. To je bila želja predsednika Duška Dražića koji je naglasio i zacrtao cilj da se plasiramo među četiri najbolje u Srbiji. Nadamo se da ova ekipa može da odgovori tom izazovu.

Sportski direktor kluba Ratko Vujović izneo je plan priprema.- Danas smo odradili prvi sastanak i prvi trening. Narednih desetak dana nastavićemo sa radom u Dudovoj šumi a kasnije se selimo u Halu sportova gde ćemo pristupiti sledećoj fazi priprema. Po planu od dvadeset petog avgusta počećemo sa odigravanjem prijateljskih pripremnih utakmica. Imamo dosta vremena pošto prevenstvo počinje 20. septembra kada gostujemo ekipi Kolubare Lazarevcu. Imamo šest novih igrača od kojih očekujem da budu prava pojačanja za ovu ekipu i uz naše igrače da pokažemo pravi kvalitet i ostvarimo zacrtane ciljeve.