21.07.2016

Utvrđene propozicije i kalendar takmičenja

Utvrđene propozicije i kalendar takmičenja
Upravni Odbor Rukometnog Saveza Srbije na svojoj vanrednoj sednici usvojio je Propozicije takmičenje u narednoj sezoni 2016/17. Utvrdili su kalendar takmičenja i potvrdili imenovanje Direktora Lige.

Još uvek nije jasna situacija sa nastupima Srpskih kluba u Regionalnoj SEHA Ligi pa je zbog toga Uopravni Odbor napravio dve solucije nastavka takmičenja.

Ukoliko naši klubovi nastupe u Regionalnoj Ligi sistem takmičenja će biti isti kao i proše sezone. Nakon regularnog dela Lige formiraće se plej of koji će sačinjavati četiri prvoplasirana tima i dve ekipe iz Regionalne lige. Sv eekipe startuju sa nula bodova, dok će u plej autu koju sačinjavaju šest poslednje plasiranih timova bodove preneti iz međusobnih duela. 

U slučaju da naše ekipe ne nastupaju u Regionalnoj Ligi, sistem takmičenja će biti veoma sličan. Takođe će se formirati plej of i plej aut Liga sa time da će plej of sačinjavati timovi koji su bili od 1 do 6 mesta nakon regularnog dela takmičenja. U plej of timovi prenose bodove iz međusobnih duela i nakon dvokružnog takmičenja dobija se konačan pobednik nakon 32 odigrane utakmice svakog tima. Takmičenje u plej autu je isto kao i u prethodnom slučaju. 

Utvrđen je i kalendar takmičenja koji će se malo razlikovati u zavisnosti od nastupa naših klubova u Regionalnoj Ligi. U oba slučaja start prvenstva je 10. i 11. septembra 2016g. a završetak regularnog dela 25. marta 2017g.  Plej of i plej aut počinju 1 aprila a završavaju se 3. juna 2017g.