24.09.2016

Izjave aktera nakon utakmice Spartak Vojput - Požarevac

Izjave aktera nakon utakmice Spartak Vojput - Požarevac
Subotičani su ostvarili ubedljivu pobedu u 4. kolu SRLS, savladavši Požarevac sa 34:24. Nakon utakmice akteri su izneli svoje viđenje utakmice.

Jedan od boljih u redovima gostiju bio je iskusni Vladimir Petrović – Čestitao bih ekipi Spartaka na fer i korektnoj igri. Moja ekipa je loše otvorila utakmicu sa mnogo tehničkih grešaka. Uspeli smo da razbranimo golmana Petrovića sa dosta promašenih zicera sa šest metara. Spustili smo razliku na četiri gola, međutim opet nam je pala koncentracija u realizaciji. Pokušali smo u drugom poluvremenu da se približimo, međutim nismo uspeli, pa je krajnji rezultat sasvim realan.

Trener gostujuće ekipe Todić Zoran, nije bio zadovoljan partijom svojih igrača, ali je pohvalio učinak subotičana. – Zaslužena pobeda domaće ekipe. Čestitao bih kolegi Lakoviću na izvanrednoj utakmici. Smatram da je krajnji rezultat malo veći od onoga što je realan kvalitet ove dve ekipe. Videlo se da su domaći ušli spremno u meč od samoga početka za razliku oid nas. Smatram da će Spartak Vojput biti najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva.

Golman subotičana, Dušan Petrović nanizao je dvadeset odbrana i bio najbolji akter ove utakmice. – Moj učinak je rezultat odlične igre u odbrani mojih saigrača. Odigrali smo dobro svih 60 minuta. Iskreno nisam očekivao ovako visoku pobedu, jer su igrači Požarevca iskusni rukometaši. Iako smo imali malo vremena odlično smo se pripremili za utakmicu, odigrali smo sve kako treba i zasluženo slavili. Imamo dan pauze i posle se spremamo za utakmicu protiv Sloge u kojoj ćemo takođe ići na pobedu.

Trener Slaviša Laković vidno je bio zadovoljan nakon utakmice – Moram da budem zadovoljan jer sam se iskreno plašio ove utakmice. Ekipa Požarevca je sastavljena od kvalitetnih pojedinaca i ako bi gledali imena sigurno da spadaju u sam vrh srpskog rukometa. Neki drugi su problemi zbog čega oni nisu dovoljno uigrani. Naše je bilo da budemo maksimalno skoncentrisani na sve ono što treba da radimo. Ušli smo oprezno u utakmicu i sa jakim tempom jer smo znali da tako možemo da ih slomimo. Tražio sam od igrača u poluvremenu da izdržimo početak nastavka utakmice i da im ne dozvolimo da se vrate u meč. Na kraju visoka pobeda koju nisam očekivao. Drago mi je zbog mladih momaka koji su u finišu meča dobili priliku da zaigraju i postigli po gol.

U četiri prva kola Spartak je zabeležio tri pobede – Niko od nas nije ovo očekivao, znajući sa kakvim problemima smo se suočavali. Ali, kada je počelo prvenstvo naravno da sam očekivao ovakav početak. Voleo bih da smo zabeležili bod ili dva više sa proteklog meča iz Beograda. Ulazimo u svaki meč sa jasnim ciljem da pobedimo i naravno da sam prezadovoljan startom i igrom mojih momaka. Nadam se da ćemo poboljšavati svoju igru u narednim utakmicama pogotovo kada se kompletiramo sa Stevanovićem i sa mladim pivotmenom Stefanovićem jer ćemo sa njima dobiti dva igrača više u rotaciji. – jasan je bio trener Laković