05.06.2015

Vojvodina zasluženo slavila u finalu Kupa

Vojvodina zasluženo slavila u finalu Kupa

Spartak Vojput – Vojvodina 23:34 (11:16).

Novi Sad, sportska hala "Slana Bara", gledalaca: oko 900. Sudije: Dušan Stojković i Nenad Nikolić.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Jelić 1, Đekić 7, Knežević 4, Kovačević, Lojaničić 1, Bojanović, Jovanović 4, Radulović, Distol 1, Županjac, Kaltak 2, Rakocija 2, Čupić 1, Vuković.

Vojvodina: Živković 2, Orbović 5, Todorović 1, Elezović 3, Perović, Marjanović 4, Smiljanić, Ranisavljević 1, Lazović, Arsenić, Nikolić 4, Denić 1, Stanković 10, Bećirović 3, Kocić, Ćurković.

Spartak Vojputa nije uspeo da iznenadi aktuelnog šampiona države u finalnom duelu Kupa Srbije. Sasvim zasluženo rukometaši Vojvodine su savladali Putare koji nisu ličili na sebe u finalnom duelu. Junaci pobede bili su Strahinja Stanković sa deset golova i reprezentativni golman Miroslav Kocić.

Rukometaši Spartak Vojputa dobro su otvorili utakmicu, Radulović je odbranio semderac Elezoviću, a Đekić sa dva gola doneo prednost Putarima. Vojvodina je ubrzo preokrenula rezultat u svoju korist. Usamljen u fazi napada bio je Đorđe Đekić koji je postigao sedam od ukupno jedanaest golova putara u prvom poluvremenu. Izostali su golovi bekova, Čupića i Lojaničića koji su bili zaustavljeni dobrim i visokim blokom novosađana, kao i golovi sa krilnih pozicija.  

Vojvodina je sa druge strane igrala mnogo sigurnije, pogotovo u odbran. Posebno su Novosađani bili ubojiti sa krila, rešetali su mrežu Strahinja Stanković i Filip Marjanović, a uz pomoć Orbovića stigla su do prednosti od tri gola, upravo nakon gola Stankovića, 6:9 u 19. minutu.

U poslednjem minutu prvog dela Spartak Vojput je imao priliku da smanji razliku na tri gola, međutim šut Županjca sa sedam metara zaustavlja Kocić, golman novosađana da bi Marjanović golom u poslednjoj sekundi, doneo značajnu prednost Novosađanima od pet golova, 11:16.

Nisu uspeli Putari da se konsoliduju ni u nastavku utakmice. Briljirao je golman Kocić na golu domaćina dok su za golove bili zaduženi Nikolić i Stanković. Kako je meč odmicao razlika se povećavala. Kocić je zaustavljao kontre Spartaka da bi golom Orbovića, Vojvodina stigla do vodstva od 25:16 u 45. minutu. Dva minuta kasnije Vojvodina je stigla do dvocifrene prednosti, koju su potom i povećavali. Na kraju ubedljivih 23:34, za Vojvodinu.

Nakon finalnog meča uručena su priznanja, Putari su zaslužili srebrne medalje, dok je Vukašin Rakocija proglašen za najboljeg mladog igrača finalnog turnira.